BM Pau Casals. La nostra històriaa

El curs 1.979 – 80 un grup de pares i mares del Col·legi Públic Pau Casals de Sabadell i un professor del mateix centre públic van organitzar un equip Cadet femení recollint jugadores que havien acabat la E.G.B. l’últim curs o bé l’anterior amb la intenció de federar-ho, però es va arribar massa tard i aquella temporada no van poder inscriure’s en les competicions d’aquell curs, tot i això van seguir un pla d’entrenaments setmanals i van jugar alguns partits amistosos.

Device

Ja amb temps els pares i el professor - entrenador es van constituir en Junta Directiva i van preparar els seus estatuts i es van inscriure a la Federació.

La temporada següent – 1.980 – 81 l’equip de noies va jugar el Campionat provincial dins la categoria juvenil femenina.

El bon ambient esportiu dins del nou club va animar a d’altres antics alumnes i alumnes que van demanar formar part del club. Amb el suport del Col·legi, que sempre va facilitar les seves instal·lacions esportives, es van poder formar diversos equips. Tres anys després – curs 83/84 - ja tenim un club amb totes les categories: dos cadets ( un de nois i un altre de noies ), dos juvenils (nois/noies) i dos sèniors.

Aquest creixement tan espectacular va ser possible per que no sols van arribar jugadors i jugadores, també ho van fer entrenadors/res i delegats/des. Mereixen ser esmentats el Luis López, el Pepe Ruano, el Xavi, l’Antonio Sánchez, l’Espe Hoyos, el Quico Torres i d’altres homes i dones.

Amb motiu del nostre 25è aniversari vam publicar un llibre “ El B.M. PAU CASALS, 25 anys de lluita esportiva” i del qual ens queden alguns exemplars i que el teniu al vostre abast a la Llibreria Paes, Avinguda de la Concòrdia, de Sabadell.

Els sèniors tant les dones com els homes van assolir categories superiors. Els xicots aconseguiren des de la 3ª B fins arribar a la segona A. En el cas de les noies el seu recorregut va ser més curt, però més exitós. Començaren a la 2ª Provincial i ja la primera temporada es van situar a la 1ª categoria de Barcelona, y anys després passaren, per mèrits propis, a la 1ª Catalana. El curs 92-93 el B.M. Pau Casals es va proclamar Sots - campió de Catalunya i a Villava ( Navarra ) aconseguí l’ascens a la 1ª Divisió Estatal.

Durant tres anys el Pau Casals va romandre a la categoria d’argent de l’handbol espanyol, i sols la manca de recursos econòmics ens va obligar a renunciar a la categoria.

La temporada 2.005/2.006 el B.M. Pau Casals va celebrar el seu 25è aniversari en diversos actes.

Podem dir amb orgull que el nostre club ha demostrat que amb bona feina i esforç es poden aconseguir bones fites.

En els més de trenta anys de vida de la nostra entitat el Pau ha aconseguit dues Copes de Catalunya, dues de la Generalitat, un campionat al Memorial Casablancas i multitud de trofeus.

El desembre del 2.005 amb motiu del nostre XXVè Aniversari l’Ajuntament de la nostra ciutat va concedir al B.M. Pau Casals la bandera de Sabadell.

A finals de maig el nostre club organitza una Trobada d’Handbol Base, dedicada, com el seu nom mostra a l’handbol del més joves, des dels Benjamins fins als Cadets. Aquesta temporada està prevista la VIIa Trobada el dissabte, 28 de maig.

Aquesta temporada tenim cinc equips: el Cadet Femeni FDC que participa a les competicions que organitza el Consell Esportiu del Baix Llobregat, els altres quatre estan als Campionats de la Federació Catalana d’Handbol: un Sènior masculí, a la 3ª Divisió Catalana, un M.F. ( veteranes ) a la Lliga Catalana, un Juvenil Masculí a la 2ª Divisió Catalana i un Cadet Masculí a la 2ª Categoria.

Els nostres conjunts entrenen a les instal·lacions del Col·legi Públic Pau Casals i també a les del Pavelló Municipal del Nord.

El BM Pau Casals publica periòdicament un Butlletí Social, i, a l’actual temporada, el dit butlletí s’envia als nostres associats.

Francisco García

President de l’associació esportiva B.M. Pau Casals

Nostres Patrocinadors